Minister Grapperhaus had niet moeten trouwen 

on 2 september 2020 | in Alle Berichten, Overige | by

Talloze bruiloften gingen de afgelopen maanden niet door vanwege corona. Iedereen wist dat je dan geen feestje kunt houden zonder dat daarbij bepaalde regels zouden worden overtreden die in deze dagen gelden. Want niets menselijks is ons allen vreemd en je kunt op je vingers uittellen dat het op zo’n moment fout gaat. Dus dan maar even niet.

Niets menselijks is ook minister Grapperhaus en zijn familie vreemd. Gelukkig, je wil het ook niet anders. Maar de minister, die geacht wordt een verstandig en verantwoordelijk man te zijn, had moeten besluiten niet te trouwen. Omdat hij met zijn gezonde verstand kon inzien hoe het ook op zijn feestje fout zou gaan. Want zoiets is toch snel fysiek contact her en der en een trouwfoto waarbij mensen tegen elkaar aanstaan in plaats van op anderhalve meter. En dat werd het dan ook.
Maar had de man – die anderen bij zo’n gelegenheid asociaal gedrag verwijt – met een blinde vlek te kampen toen hij besloot om toch door te zetten? Zo ja, zonder meer fout, maar vooruit, we maken allemaal wel eens fouten. Zo nee en nam hij het besluit met zijn volle verstand, dan wist hij ook gegarandeerd wat er tijdens zijn huwelijksdag zou gebeuren en dat is onvergeeflijk. Want dan stel je jezelf bewust boven de wet.

We wensen iedereen huwelijksgeluk, maar Grapperhaus had niet mogen trouwen. In ieder geval nu even niet.

Pin It

Comments are closed.

« »