Zelfscannen bij Jumbo kan een euro kosten

on 4 september 2018 | in Alle Berichten, Consument | by

Zelfscannen is in bij grootgrutters. Niet meer in de rij voor de kassa staan, maar snel je boodschappen kunnen meenemen. Als je maar even weet hoe het moet. Albert Heijn geeft duidelijke uitleg in een foldertje dat bij de zelfscanners is te vinden. Maar dat is niet overal zo.

Bij Jumbo staat op een schermpje bij de wand met zelfscanners dat er spelregels gelden. Die kun je op het scherm lezen. Niet in één keer, want na luttele seconden kijk je al weer tegen het beginscherm aan. Dus nog maar eens activeren om de rest te lezen (alleen, wie doet dat nou in de praktijk?).

Aan het eind komt er een onverwachte aap uit de mouw, want dan staat er dat de spelregels altijd eenzijdig door Jumbo kunnen worden gewijzigd. Dus niet vreemd opkijken als Jumbo bijvoorbeeld over een halfjaar besluit onderaan het bonnetje van de zelfscan ook een bedrag van een euro voor de zelfscanservice op te nemen. Kan allemaal en je bent ermee akkoord gegaan zal Jumbo zeggen.

Natuurlijk zal zo’n spelregelverandering nooit opvallen. Want wie leest iedere keer dat hij wil zelfscannen de spelregels door omdat er misschien wat zou kunnen zijn veranderd?

Pin It

Comments are closed.

« »