Ook ANBO lokt leden met niet te boeken reis

on 22 maart 2019 | in Alle Berichten, Consument | by

De lezers van ANBO Magazine wordt een fantastisch aanbod gedaan: een 8-daagse cultuurhistorische 4-sterrenreis naar Kroatië & Montenegro niet voor € 1149,-, maar voor slechts € 249,-. “Bel om de gewenste datum te reserveren” staat er bij. Vergeet het maar, die reis is niet te boeken. Of je moet toevallig op 6 december 2019 kunnen.

Eerder misleidde maandblad Plus Magazine zijn lezers met een aanbod van een niet te boeken reis van dezelfde reisorganisatie (RSD Reise Service Deutschland). Nu gaat ook ANBO hiermee in de fout. En het is niet mis wat hier gebeurt, want het gaat gewoon om een overtreding van de Wet Oneerlijke Handelspraktijken. Aanbiedingen in de vorm van ‘lokkertjes’, zonder reële beschikbaarheid van het product zelf zijn volgens die wet namelijk een oneerlijke handelspraktijk.

De rol die ANBO Magazine bij dit alles speelt kan bedenkelijk worden genoemd. Het is een organisatie die aan belangenbehartiging voor senioren doet, maar de adverteerdersinkomsten van de reisaanbieder zijn nu kennelijk even aantrekkelijker dan de belangen van de eigen ANBO-leden. En achter het op de ANBO-website aangeprezen ledenvoordeel op diverse producten zoals reizen kan nu ook wel een flinke vraagteken worden geplaatst.

Pin It

Comments are closed.

« »